VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vind je de meest gestelde vragen over The Veggie Lovers en onze producten. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur deze dan in via ons contactformulier. We helpen je graag verder!

PRODUCTIE & DUURZAAMHEID

Onze producten worden in Nederland geproduceerd. Met een innovatieteam en door zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en klassieke machines te gebruiken, maken wij de lekkerste vegetarische en biologische producten. We doen dan ook alles in-house: van ontwikkeling tot productie, verpakking en distributie.

Alle producten dragen het biologische SKAL-keurmerk. Ze voldoen hiermee aan strenge kwaliteitseisen. Je kunt het keurmerk ook terugvinden op onze verpakkingen.

We kopen onze ingrediënten zo dichtbij mogelijk in. Zo komt onze soja uit Oostenrijk, de kaas uit ons eigen land en onze groenten en kruiden uit Nederland, België, Duitsland en Spanje. En natuurlijk allemaal vanuit bio-locaties!

Door de ingrediënten zo dichtbij mogelijk in te kopen, houden we onze ecologische voetafdruk laag. Ook kiezen we onze ingrediënten en de producenten ervan zorgvuldig uit. Zo wordt de soja op duurzame wijze geproduceerd en is daarbij geen sprake van ontbossing. Soja op zich is al een duurzaam product: soja zuivert stikstof uit de lucht terwijl het groeit. Ook gebruiken de telers luchtdruk en water om voldoende eiwitten uit de soja te verkrijgen, in tegenstelling tot andere producenten die hiervoor schadelijke chemicaliën gebruiken. Daarnaast zijn onze producten GMO- en palmolie-vrij en is de verpakking compleet recyclebaar.

Onze soja wordt op duurzame wijze geteeld. De energie wordt opgewekt door middel van waterkracht. 85% van de gebruikte energie tijdens productie wordt hernieuwd. Door deze manier van telen is er dus geen sprake van ontbossing! Om voldoende eiwitten uit de soja te verkrijgen gebruiken onze telers luchtdruk en water, waardoor de extractie schoon en de smaak neutraal is. Hier komen in tegenstelling tot andere sojaproducties geen schadelijke chemicaliën aan te pas. Soja op zich is al een duurzaam product: soja zuivert stikstof uit de lucht terwijl het groeit. Ook is het gezond voor de bodem en ondersteunt het daarmee de groei van het volgende gewas.

Onze verpakkingen bestaan uit FSC-gecertificeerd karton en gerecycled plastic, zijn goed te scheiden en daardoor goed recyclebaar. We gebruiken plastic om de kwaliteit van het product te behouden. We kijken altijd naar duurzame verpakkingsoplossingen.

INGREDIËNTEN & VOEDINGSWAARDEN

Clean label betekent dat onze producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten, zonder toevoegingen. Er zitten dus geen E-nummers, kleur -en smaakstoffen, natuurlijke (maar toch kunstmatige) aroma’s of gistextracten in. Ook zijn onze producten GMO- en palmolie-vrij. Dat maakt The Veggie Lovers de gezondere keuze!

Nee, er komen geen E-nummers voor in onze producten. Ondanks dat niet alle E-nummers perse slecht zijn en sommige producenten deze in de ingrediëntenlijst uitschrijven, komen deze in onze producten echt niet voor.

Onze producten kunnen gluten bevatten. Dit staat per product aangegeven op onze productpagina en is ook op de verpakking terug te vinden. Wij doen ons best om in ons productieproces kruisconteminatie te voorkomen.

Onze kaasproducten bevatten lactose. Dit staat per product aangegeven op onze productpagina en is ook op de verpakking terug te vinden.

Onze producten zijn op basis van soja. Naast soja kunnen de producten ook allergenen bevatten zoals melk, tarwe en selderij. Dit staat per product aangegeven op onze productpagina en is ook op de verpakking terug te vinden.

Onze producten bevatten voldoende van de dagelijks benodigde voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan eiwit en een bron van vezels. Daarnaast zijn ze arm aan verzadigde vetzuren en is het zoutgehalte laag.

We gebruiken kippenei-eiwit omdat dit qua voedingswaarden de beste keuze is. Het gaat namelijk niet alleen om het soort eiwit wat je eet, maar om de kwaliteit ervan. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren, waarvan sommige essentieel. Deze kan je lichaam niet zelf samenstellen, dus moeten ze uit voeding komen. Kippenei-eiwit scoort qua verteerbaarheid en samenstelling van aminozuren het hoogst. Wanneer je uitsluitend plantaardig eet, moet je dit combineren met andere eiwitbronnen om de juiste voedingswaarden binnen te krijgen.

Ons kippenei-eiwit is volledig biologisch! Dit betekent dat de kippen voldoende leefruimte hebben, vrij buiten kunnen rondlopen en het juiste voer krijgen.

Aminozuren zijn belangrijk voor de vorming van spier- en botweefsel. Het zijn als het ware de bouwstenen voor de vorming van eiwitten. Het is dus dan ook erg belangrijk dat je er voldoende binnenkrijgt voor een gezond lichaam.

High-oleic betekent dat de zonnebloemolie bestaat uit omega-9. Dit is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat past in een gezond voedingspatroon. Dit in tegenstelling tot normale zonnebloemolie die voornamelijk omega-6 vetzuren bevat. Van omega-6 krijgen we over het algemeen te veel binnen wat een hogere kans op infecties en hart- en vaatziekten kan veroorzaken. Omega-9 is dus de gezonderde keuze!

Rijk aan eiwit houdt in dat er voldoende eiwitten in de producten zitten, die voldoen aan de dagelijks benodigde hoeveelheid!

Dit houdt in dat er weinig verzadigde vetten in onze producten voorkomen, wat naast andere vetten de slechte vetten zijn.

Onze producten bestaan uit enkelvoudige kruiden en zelf samengestelde kruidenmixen. In onze producten zitten geen gistextracten, smaak -en kleurstoffen of natuurlijke (maar toch kunstmatige) aroma’s. Daarnaast zijn de producten GMO- en palmolie vrij. Tijdens het productieproces worden ook geen schadelijke chemicaliën gebruikt.

PRODUCTEN

Onze producten bevatten dierlijk eiwit, namelijk kippenei-eiwit. Echter is dit het enige dierlijke ingrediënt. De rest is volledig plantaardig!

Onze Veggie Lovers Voorgebakken Spekjes zijn geheel plantaardig. Dit is tot nu toe het enige veganistische product binnen het assortiment.

Ja, onze producten zijn volledige vervangers van vlees. Ze bevatten voldoende voedingsstoffen om vlees volledig uit je dieet te kunnen vervangen.

Onze smaak komt puur van de kruiden en ingrediënten die we gebruiken. De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd en de kruidenmixen stellen we zelf samen. Zo hebben we zelf de smaak en kleur van het product in de hand.

Onze producten zijn op ‘slagerswijze’ gemaakt. De structuur krijgen we door gebruik te maken van klassieke machines uit de slagerij, zoals gehaktmolens. Deze is sappig en mals, maar wel met een goede bite. We geven deze machines dus een nieuwe, milieuvriendelijke betekenis!

Onze producten zijn ‘rauw’, en dat is uniek in het schap! Je kunt onze producten dus bereiden zoals jij dat wilt. De producten bakken dan ook zoals je dat wellicht bij het bakken van vlees gewend bent.

Ja, onze producten zijn gemakkelijk en snel te bereiden. Op onze productpagina’s en op de verpakking kun je deze eenvoudige bereidingswijze vinden.

De versproducten zijn geschikt om in te vriezen. Echter wanneer ontdooid, kunnen ze niet opnieuw ingevroren worden. Je vind het bewaaradvies op onze productpagina’s en de verpakking.

De producten verschillen per houdbaarheid. Op de verpakking is af te lezen tot wanneer je onze producten kunt gebruiken. Ons diepvriesassortiment is 365 dagen in de vriezer te bewaren.

THE VEGGIE LOVERS

The Veggie Lovers is verkrijgbaar bij Crisp.

Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen dat vegetarisch en biologisch eten ook enorm lekker kan zijn, naast gezond en vlees-vrij. Daarbij willen we ook de consumptie van voeding de goede kant op sturen: naar een betere wereld. Onze eigen wereld. Doe jij met ons mee?

The Veggie Lovers is een merk van Future Food Group. Bij Future Food Group hebben we hart voor innovatie. Future Food Group staat voor het eten van de toekomst. We spelen in op de wensen van de consument in onze dynamische en snel veranderende wereld. Onze focus? Het produceren van gezonde en duurzame vlees -en visopvolgers die niet van echt te onderscheiden zijn. Hierbij gebruiken we innovatieve technieken en uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Zit je nog met vragen?